Zayıflama süreçlerinde beslenme günlük yaşantıyla doğrudan ilintilidir. Günlük yaşamın temposuna uyum sağlamak adına bazen öğünler atlanıp, fast food tarzı sağlıksız besinler tercih edilmesi kilo alımının başlıca sebebidir. Bu besinler kalorileri bakımından oldukça yüklü olmalarına rağmen glisemik yükleri fazla oldukları için daha çabuk acıkmanıza, dolayısıyla daha fazla yemek yemenize sebep olurlar. Gün içerisinde açlık çekmemek için tercih edilen besinlerin lif miktarlarının yüksek, glisemik indeksleri düşük olmalıdır. Tokluk hissini artırmak için tercih edilebilecek besinler şu şekilde sıralanabilir;
Yumurta
En iyi tokluk hissi veren gıdalardan biridir. Bir yumurta yaklaşık 77 kalori, 6 gram protein ve 5 gram sağlıklı yağ içermektedir. İçeriğinde yüksek miktarda kaliteli proteinin yanı sıra, A, B grubu (B2, B5, B9, B12), D, E, K vitaminleri ve çinko, fosfor, kalsiyum, selenyum mineralleri bulunmaktadır.
Yoğurt
İyi bir protein ve kalsiyum kaynağı olmasının yanı sıra vücudumuz için faydalı bakteriler olan ‘probiyotikleri’ içeren yoğurdun kalorisi de düşüktür.
Yulaf
Yulaf iyi bir lif kaynağıdır ve bu lif sayesinde tokluk süresini uzatır. İçeriğinde, suda çözünebilir bir polisakkarit lif olan beta glukan bulunmaktadır.
Çorba
Çorbalar su içerdiği için midede oluşturduğu basınç nedeni ile daha çabuk doygunluk sağlar ve çorba içerisinde lif içeriği yüksek sebzeler varsa midede kalış süresi ve tokluk süresi uzar.
Salata
İçerdiği besinlerin tümü çiğ ve glisemik indeksi düşüktür. Aynı zamanda bol miktarda lif içerdiğinden tokluk süresini uzatmaktadır.